Divider

Divider

Betrouwbare informatie van onze kennispartners

Jongeren worden continu overspoeld met informatie. Het is vaak lastig om de zin van de onzin te onderscheiden. Daarom werken wij samen met Nederlandse kennisorganisaties. Deze kennisorganisaties hebben een schat aan wetenschappelijke kennis beschikbaar. 365VitaalLeren vertaalt dit naar de schoolomgeving. Zo krijgen scholieren gegarandeerd betrouwbare en onafhankelijke informatie.

Pedagogiek

Gezondheid

Actualiteit

Schoolomgeving

illustration

Pedagogiek

Op school leren jongeren niet alleen feitelijke kennis, maar wordt er ook aandacht besteed aan de sociaal-maatschappelijke vaardigheden. Je wilt immers dat leerlingen in deze vormende fase de fundamenten bouwen om betrokken burgers te worden. 365VitaalLeren ondersteunt graag het werk van de docenten middels boodschappen die het onderbewustzijn van leerlingen prikkelen. Wij besteden onder andere aandacht aan:

 • Omgangsvormen
 • Pesten
 • Mediawijsheid
illustration

Gezondheid

De basis voor een gezond leven begint al in je jeugd. Om welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer te geven, is het cruciaal dat leerlingen weten wat een ongezonde leefstijl met hen doet. Ook mentale welzijn is van groot belang.

Daarom stimuleren wij leerlingen om gezonde keuzes te maken over onder andere de volgende onderwerpen:

 • Goed in je vel zitten
 • Lichamelijke fitheid
 • Middelengebruik
illustration

Actualiteit

Een goede manier om belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen is het inhaken op actualiteiten. Veel themaweken en -dagen zetten belangrijke onderwerpen in de schijnwerpers. Een uitstekend moment om hier op school of in de les mee aan de slag te gaan. Het is een stimulans voor jongeren om er meer over te leren. Daarom bieden wij actuele content, offline communicatie en lespakketten van o.a.:

 • Week Tegen Pesten
 • Week van de Mediawijsheid
 • Week van de Gezonde Jeugd
illustration

Schoolomgeving

Naast thema’s als gezondheid en actualiteit, wil je leerlingen ook bereiken met praktische zaken. Digitale schermen bieden hier een uitkomst. Via de software kun jij jouw eigen zaken op de schermen zetten, maar je kunt dit ook laten doen door ons supportteam.

Denk hierbij aan:

 • Roosterwijzigingen
 • Huisregels
 • Informatie over stages en open dagen

Hoe bereiken wij leerlingen met belangrijke onderwerpen?

Illustration
Illustration
Illustration

Bewustwording kost tijd. Daarom bieden we een communicatieplan gebaseerd op relevante themadagen en -weken. Zo krijgen leerlingen gedurende het hele jaar gevarieerde content te zien. Op deze manier prikkelen we continu het onderbewustzijn van scholieren, waardoor ze dagelijks een duwtje in de rug krijgen voor het maken van goede keuzes.

Iedere dag wordt laagdrempelige content getoond via een vitaliteitsscherm op jouw school. Wij stimuleren leerlingen met onder andere handige tips en weetjes, prikkelende quizvragen of een uitdagende challenge. Dat alles verpakt in aantrekkelijke afbeeldingen, animaties en video’s.

De informatie wordt tentoongesteld op een (32”, 43” of 55”) portrait scherm waar veel leerlingen samenkomen.

Zijn er bepaalde onderwerpen waar jij als school echt mee aan de slag wilt? Dat kan! Met initiatieven en lespakketten vanuit het Voedingscentrum en het Trimbos-instituut diep je een onderwerp zoals gezonde voeding en alcoholgebruik nog verder uit.

Voorbeelden van content op onze digitale schermen

Interessante tip en weetjes

Van onze kennispartners

Interessante tips en weetjes

Van onze kennispartners

Pedagogiek
Pedagogiek
Vitaliteitsquiz

Test de kennis over vitaliteit onder jouw collega's

Jouw eigen informatievideo's

Deel ook jouw eigen informatie d.m.v. persoonlijke animaties

Schoolomgeving

Nieuwsgierig? Daniel laat je graag alle mogelijkheden zien.

Image
Chat

Daniel van de Meulenhof

Commercieel Directeur

Hi! Ik ben Daniel. Heb je vragen? Bel dan op +31 6 81 92 05 49 of mail naar d.vandemeulenhof@365vitaalleren.nl.

illustration

Lees verder in onze brochre

En leer ons programma beter kennen!